O foarte meritata perioada mai racoroasa! A plouat, a tunat si fulgerat si s-a mai lasat praful. Pe cat de mult ne putem bucura, mai putin cei in concediu, cu atat este bine de stiut ca sunt si cateva mci neplaceri ce pot sa vina odata cu ploaia. Pentru a fi la curent cu aceste “mici pericole” alege sa consulti medicul veterinar specialist sau sa descoperi urmatoarele randuri.
Atunci cand ploua presiunea atmosferica scade. Rezultatul pentru cainii sau pisicile meteosensibili ar putea fi o acutizare a problemelor locomotorii. Articulatiile isi maresc volumul si produc durere si greutate in deplasare. Schimbarile bruste de temperatura si de umiditate ii afecteaza si pe cateii cu probleme cardiace sau pulmonare. In plus, daca ai intre doctorul veterinar profesionist ce altceva se poate intampla vei afla ca, pentru cainii care stau mai mereu afara sau i-a prins ploaia, exista pericolul otitelor. Acest lucru se intampla pentru ca apa le poate intra in urechi unde va favoriza inflamatiile si infectiile.
Catelusele mai sensibile ar putea safaca crize de cistita, manifestate prin urinari dificle sau cu sange. Daca actiunea umiditatii este persistenta cumulata cu un sistem imunitar mai slab, pot duce la imbolnaviri ale cailor respiratorii sau chiar pneumonii. Trebuie mereu sa tineti cont, asa cum va va sfatui medicul veterinar specialist, ca umiditatea, ploaia rece pot duce la imbolnaviri ale cainelui sau pisicii de langa casa. Cu toate astea, daca sunteti putin precauti si responsabili, va puteti bucura de vremea mai putin “sufocanta” si sa va plimbati mai mult prin parc. Doar sa aveti grija cand va intoarceti acasa, dusul pentru catel va fi extrem de necesar pentru a nu va aduce nororiul in casa.
Pentru ca iti iubesti catelul sau pisicuta si pentru ca le vrei tot binele, alege sa vii la consultatie la medicul veterinar specialist si vei descoperi cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea prietenilor tai.