Gulerul de protectie pentru caine si pisica este de multe ori privit cu circumspectie de proprietari si cu destula frica de bietele animale. Ce este si la ce foloseste poti afla daca alegi sa citesti cateva randuri de specialitate. Vei descoperi surprins ca este mai folositor decat credeai. Gulerul de protectie este confectionat din material plastic flexibil, ce se asambleaza sub o forma conica si se plaseaza la nivelul gatului cainii si pisicii la indicatia medicului veterinar specialist.
1. Prima si cea mai importanta utilizare recomandata de catre medicul veterinar specialist este utilizarea gulerului de protectie in urma interventiilor chirurgicale. Folosind gulerul, cainele sau pisica sunt feriti de autotraumatizare. Adica firele de sutura sau operatia sunt ferite de “atentia deosebita” a pacientului. In acest fel sunt evitate interventiile secundare de corectare sau de inchidere a doua oara a plagii chirurgicale.
2. O alta recomandare de utilizare este pentru a proteja o rana ce are nevoie de a fi curata si a se evita linsul sau muscarea zonei afectate.
3. Medicul veterinar specialist poate recomanda un astfel de guler de protectie, pentru caine sau pisica, in cazul in care se doreste limitarea accesului la o zona bandajata sau imobilizata. In acest fel fiind stimulata sau sunt create conditiile prielnice vindecarii corespunzatoare.
4. O alta utilizare este pentru a proteja zona capului sau gatului impotriva scarpinatului, in cazul unor rani sau inflamatii pruriginoase de la acest nivel si chiar din urechi (otite alergice sau infectioase).
5. Cu totul anecdotic, unii catei, dupa o utilizare indelungata a gulerului de protectie, ar putea sa il considere chiar un accesoriu in lipsa caruia nu se mai simte “frumos”.
Chiar daca limiteaza oarecum miscarile sau produce ceva probleme in alimentare, folosirea corecta si dupa sfatul medicului veterinar specialist poate aduce numeroase beneficii, atat pacientului cat si propietarului responsabil.