Sinsila este un rozator, inrudit cu veverita, originar din America de Sud unde in urma cu cateva sute de ani era pe cale sa dispara ca urmare a blanitei extrem de fine si calduroase. Specific sinsilei este parul cu structura speciala, foarte des si care asigura o izolatie termica excelenta. Totusi in zonele calde, acest lucru poate fi in defavoarea sinsilei, aceasta putand fi afectata de socul termic, pentru ca eliminarea excesului de caldura se produce doar la nivelul urechiuselor supradimensionate si care sunt specifice sinsilelor si care le fac atat de dragalase.
Sunt animale foarte curioase si…cum altfel decat rontaitoare. Atentie, daca nu vor avea ceva la indemana pentru a fi ros atunci dintii vor creste excesiv si vor crea probleme de alimentare. Daca dimpotriva vor roade cabluri, plastic, cauciuc sau chiar ramurele de conifere sau conuri se pot intoxica sau pot suferi un blocaj intestinal.
Fructele sau alunele ori nucile pot fi periculoase pentru ca tubul digestiv este putin adaptat unor astfel de alimente. Cel mai sigur este fanul sau hrana paletata special conceputa pentru sinsile. Se adapteaza usor la viata de apartament dar au nevoie de destula miscare zilnica si nu sunt ideale pentru copii, prin comportamentul sperios si putin manifest. Femela poate fata de 2 ori pe an intre unu si trei puisori si poate trai pana la 15 ani.
Sunt animalute nocturne deci vor fi mult mai vioaie seara decat ziua, asa ca programati-va “sesiunile” de joaca in aceasta perioada. Nu spalati o sinsila, nu are nevoie de apa, dimpotriva, daca cumva umiditatea de la nivelul blanitei este excesiva ar trebui sa o indepartam cat mai repede, de aceea apa potabila trebuie sa fie oferita in picuratoare speciale. Pot fi tinute perechi sau mai multe exemplare de acelasi sex dar trebuie realizata socializare timpurie iar pentru prevenirea reproducerii nedorite pot fi sterilizate.