Boli la animale

Doctor Google panaceu

Este interesant si relevant in acelasi timp cum in cazul oamenilor exista o sumedenie de studii, mai noi sau mai vechi, in care sunt scoase in evidenta efectele tulburatoare ale consultatiilor date de Doctor Google. Cel mai recent, desfasurat in Marea Britanie, arata fara echivoc cresterea suferintei sau imbolnavirile grave ce au loc in urma automedicatiei administrate ca urmare a interpretarii semnelor de boala in “bibioteca universala” a internetului.

Din pacate nu putem decat anticipa sau intrezari intr-un anumit fel aceleasi efecte in cazul animalelor. Cu toate ca exista toate premisele pentru ce este mai rau. O scurta vizita pe forumul X, o intalnire in parc cu domnul Y care are un catel cu exact aceleasi semne ce a primit tratamentul Z si care sigur va functiona. Adevarul este ca ar fi prea usor si poate ar fi chiar bine. Introduci intr-un formular semnele pe care le vezi si pe care crezi ca le vezi, rezulta destul de repede o afectiune si se prescrie automat medicamentul potrivit care eventual se ia o singura zi iar vindecarea este garantata. In acest fel am scapa cu totii de zeci de ani de scoala si de drumul plictisitor pana la spital.

Exista insa si un alt pericol. Daca in cazul oamenilor, de prea multe ori, ti se spune ca cu cat te gandesti mai pozitiv fata de vindecarea din starea de boala avuta, cu atat organismul va fi “stimulat” pe drumul cel bun iar medicamentele vor actiona mai bine. In plus, cu siguranta, optimismul va aduce o alta viziune asupra vietii, mai relaxata si mai placuta. Dimpotriva, a te gandi in mod excesiv la diverse semne de boala sau la efectul fatidic al acesteia, nu va face decat sa te adancesti in depresie, sa aduci la minim imunitatea si sa “lungesti” emotional timpul pentrecut in boala.

Cred ca iesirea din aceasta situatie ar fi, in cazul in care proprietarul este responsabil si precaut, o vizita la medic. Sa il lasam pe Doctor Google sa se mai odihneasca un pic.

One Comment