Medicina, fie că este a animalelor sau a omului, este o îmbinare între admirația nesfârșită față de darul vieții și puterea de a o vindeca sau alina atunci când suferă. Ea este atât contemplație, cât și luptă; este atât uimire și bucurie, cât și durere și frustrare.
În foarte multe privințe, medicina animalelor este apropiată în caracteristici de medicina pediatrică. Așa cum copiii sunt nevinovați, neștiutori, sinceri și cu o dragoste înnăscută de viață, în același fel sunt și animalele.
Medicina este atât știință și disciplină, cât și emoție nemărginită; este atât o experiență pe deplin explicabilă, cât și sentimente a căror profunzime este greu de descris.
Medicii veterinari sunt chemați, prin profesionalism și perfecționare continuă, să ajute aceste ființe nevinovate, să aline durerea lor și a celor de care depind, protejând în același timp sănătatea omului.
În acest fel, medicul veterinar privește atât către lumea celor ce nu cuvântă, cât și către lumea noastră, a oamenilor – lumi ce se întrepatrund și se influențează reciproc, în modalități de multe ori ascunse celui neinițiat.
Medicina veterinară este aici pentru a răspunde la întrebări, pentru a ajuta și a proteja prin acțiunile specialiștilor săi.
Născut în anul 1980, în București. Absolvent în anul 2005 al Facultății de Medicină Veterinară din București. Master în Clinică și Farmacie Veterinară, finalizat în anul 2007. Din anul 2012, deținător al titlului de Doctor în Medicină Veterinară, cu teza de doctorat Endoscopia în chirurgia tubului digestiv la câinele domestic. Din 2024, deținător al unui Certificat în Chirurgia Țesuturilor Moi, dublu susținut de Universitatea din Luxemburg și European School of Advanced Veterinary Studies.
Practica clinică veterinară a animalelor mici din anul 2005, iar din anul 2007 coordonator, ca șef de clinică, al unei echipe formate din medici și asistenți veterinari. Inițiator, organizator și lector pentru primul curs practic de Endoscopie digestivă veterinară la câine din România, în anul 2010. Din 2008, responsabil cu securitatea radiologică în două clinici.
Cursuri de pregătire continuă și schimburi de experiență cu universități de profil și clinici din Marea Britanie. Lector pentru întruniri și simpozioane veterinare, cu lucrări de specialitate publicate în țară și străinătate. Colaborator pe subiecte veterinare pentru presa scrisă, vorbită și televizată. Autor de manuale de specialitate și lector universitar pentru Anesteziologie, Propedeutică și Chirurgie.
Membru al Colegiului Medicilor Veterinari din România din 2005 și membru în comisii de specialitate locale și naționale.
2 Comments
Florence Mihaela Bedreaga
Exista in Romania posibilitatea de a interveni cu laser umpotriva stomatitei la pisici? Am o pisicuta care de 4 ani sufera de stomatita. A fost tratata la n cabinete cu antiinflamatorii, medicamente penteu cresterea imunitatii. In perioadele de refacere (care s-au diminuat dramatic de la cateva saptamani la cateva zile) mananca piureuri de carnita si chiar carne tocata. Dupa un tratament de 2 saptamani cu pastile Prednison, de cateva zile a incetat sa sa mai hraneasca. Va scriu pentru ca nu mai stiu ce sa fac. Va multumesc!
Dr. Daniel Lescai
Buna seara! Va multumesc pentru intrebare! Se pare ca aveti in grija o pisicuta cu probleme cronice. Ati incercat o sumedenie de tratamente. Acest lucru este bun dar daca rezultatele nu sunt multumitoare, poate este cazul unor investigatii aprofundate. Poate este cazul unei biopsii gingivale si a unor teste virale. In acest fel se pot colecta cateva informatii care sa sugereze si un tratament care sa duca la diminuarea semnelor. Este posibil ca tratamentul sa fie permanent, fara o vindecare definitiva. Cat de spre laser, nu va pot spune cu certitudine ca este o modalitate eficienta, indiferent de cauza care a dus la aparitia stomatitei. Succes!