Abecedarul veterinar

Descopera cum poti rasfata pisica! Citeste!

Credeati ca doar niste bucatele apetisante de somon sau ton sunt placerea suprema pentru o pisicuta? Hmmmm! Dificil raspuns, cu siguranta va aprecia rasfatul culinar dar se va bucura in egala masura si daca o rasfatati cu unul dintre urmatoarele produse.

De exemplu, medicul veterinar specialist ti-ar putea spune ca jucariile ce au atasat la capat cateva pene vor fi o atractie durabila pentru o pisicuta, unde sa mai pui ca agilitatea ii va fi antrenata. Daca va este frica ca pisicuta se ingrasa in casa puteti sa-i luati o jucarie care adaposteste si elibereaza treptat mancarea pe masura ce pisica se joaca cu ea. O alta placere a pisicii va fi sa stea si sa priveasca pe fereastra sau sa adorma undeva intr-un loc inalt adapostit; puteti sa-i luati un patut incalzit electric, usor de montat si de folosit pentru la iarna. Nici nu va dati seama ce placere nebuna va avea o pisica sa alerge prin tuneluriĀ  cu obstacole special concepute pentru pisici. Daca la aceste tuneluri se vor adauga una doua ramuri destul de inalte, pisica le va folosi pentru catarat si agilitate. In acest fel exercitiul zilnic necesar nu va fi o problema iar vizita la medicul veterinar specialist pentru obezitate va fi inutila.

O alta mare placere a pisicilor este sa bea apa ce curge. De aceea ii puteti cumpara o fantana care asigura un flux constant de apa, in acest mod pisicul va fi mereu tentat sa bea apa, ceea ce este bine si pentru sanatate reducand in acest fel necesitatea unor consultatii la doctorul veterinar specialist pentru probleme renale si nu numai.

Jucariile speciale pentru zgariat vor fi o alta placere pentru pisici, aici isi vor marca teritoriul, vor curata gherutele sau isi vor face incalzirea pentru o joaca intensa cu o mingiuta prin casa. Intre noi fie vorba chiar si dopul de plastic de la o sticla de suc o sa fie o atractie greu de repsins pentru o pisica.

In fine, puteti organiza o camera de comfort pentru pisica dumneavoastra prin folosirea unor preparate cu feromoni ce vor raspandi in camera esente imperceptibile pentru om sau alte animale dar care vor face pisica sa se simta in largul ei. Aceasta este si o foarte buna metoda de tratare a stresului felin. Pentru ca pisicile sunt delicate si sensibile iar tu le vrei binele, alege sa descoperi beneficiile vizitei la medicul veterinar profesionist chiar inainte de a se fi imbolnavit, pentru cele mai bune sfaturi de ingrijire si adapostire.