Abecedarul veterinar

Descopera cum poti avea grija de un acvariu

Prezenta unui acvariu intr-o locuinta prezinta numeroase avantaje pentru proprietar. Reprezinta o buna alegere pentru oamenii foarte ocupati, care au putin timp liber ori nu doresc sa fie sufocati de prezenta unui patruped prea energic. In plus prezenta unui acvariu va avea o actiune relaxanta, calmanta asupra privitorului. Daca familia are drept membru sau membrii si copii acestia pot beneficia de pe urma prezentei unui acvariu. Acestia vor fi familiarizati cu responsabilitatea de a avea grija de vietuitoare si in plus vor avea o activitate ce presupune acumularea continua de cunostinte.

Medicul veterinar specialist iti va spune amenajarea si intretinerea unui acvariu variaza in functie de dimensiuni, tipul pestilor gazduiti si nu in ultimul rand constinciozitatea proprietarului.

Putem sa avem un acvariu mare sau mic, sub forma de bol sau bazin de diferite forme dar dimensiuni apreciabile, cu pesti mici sau mari, de apa dulce sau sarata, apa calda sau rece. Dupa cum vedem, o multime de posibilitati. Insa, ca reguli generale trebuie sa stim ca avem nevoie de pietris sau nisip, incalzitoare, filtre, plante si alte ornamente, substante de tratare a apei, termometru, kituri de testare a apei si nu uitati, foarte important, hrana  specifica. De asemenea, trebuie sa stim ca acvariile pot fi din sticla sau derivati acrilici.

Pentru linistea voastra si sanatatea pestilor doctorul veterinar specialist iti va spune sa nu amplasati acvariul in lumina soarelui, in dreptul unor curenti de aer sau inclinat. Trebuie sa verificam periodic acvariul in ce priveste diferitele defecte, claritatea apei sau sanatatea pestilor. Atat instalarea unui acvariu cat si mentinerea lui solicita un minim de prezenta dar destul de multa atentie si constinciozitate. In plus trebuie mentinuta o relatie continua cu un profesionist sau un cunoscator in ale acvaristicii, sa dobandim un minim de cunsostinte despre speciile pe care le achizitionam. Doctorul veterinar profesionist va poate ajuta cu sfaturi utile in timp real insa cel mai iportant lucru este sa te informezi ianinte, sa citesti si sa intrebi cat mai mult despre cum trebuie avut grija de un acvariu.

Astfel, in ce priveste pestii, trebuie spus ca inotul doar la suprafata, imposibilitatea scufundarii, inotul dezechilibrat pot fi semnele unor afectiuni grave. Diferite leziuni ale pielii, opacifierea ochilor, pierderea sau leziunile de la nivelul inotatoarelor trebuiesc luate de asemenea in consideratie. In acest caz este bine sa luam legatura cu un medic veterinar specialist care sa ne ajute in a remedia problemele.