Abecedarul veterinar

Cainele perfect! Rasa care ti se potriveste…

Ai dori un caine care sa nu lase par, sa fie vioi cand vrei tu, sa doarma cand vrei tu, sa manance cat vrei tu, sa nu faca mizerie, sa nu distruga prin casa, sa nu te alerge prin parc atunci cand il scoti la plimbare, sa-si faca nevoile la comanda? Cine nu ar vrea?

Rasa perfecta este cea care ti se potriveste cel mai bine, in functie de personalitate, stil de viata, necesar de ingrijire, spatiu disponibil si multe altele. Daca este sa ne gandim la viata de apartament ar trebui sa ne gandim la cateva lucruri esentiale :

Marimea. In niciun caz nu vei dori sa cresti intr-un apartament un St. Bernard sau Terra nova, nu daca vei dori sa mai ai si spatiu in care sa poti pasi fara a atinge cainele. Prima concluzie ne va trebui o rasa medie sau chiar mica.

Ingrijirea blanitei. Daca sunteti mereu ocupat si nu va doriti sa stati toata ziua sa periati cainele sau sa-l tundeti, imbaiati la cateva zile ori sa adunati parul din casa cu aspirator industrial, poate este bine sa nu va alegeti caini cu parul mare sau care pierd par in cantitate mare asa cum ar fi un Golden retriver, Labrador, Ciobanesc german sau chiar Dalmatian care fiind alb si cu par scurt totusi pierde foarte mult par.

Personalitate. Poate ca aveti nevoie de un caine care sa nu va sacaie toata ziua, sa nu va traga la joaca sau sa interactioneze excesiv distragandu-va de la munca zilnica sau terminand brusc un moment de liniste. Cine are un Basset, Beagle sau un Boston terrier stie ca acestia sunt catei de canapea, vor sta linistiti si cuminti la locul lor si se vor juca atunci cand aveti timp de ei.

Obedienta. Va trebuie un catel ascultator si usor de antrenat asa cum este un Parson terrier, Fox terrier, Jack russel terrier  sau Dachshund.

Productia de saliva… ei da, nu va trebuie un caine care imprastie peste tot saliva, poate ar trebui sa ocoliti Boxerul(din pacate spun asta, pentru ca in mod normal orice casa ar avea nevoie de un boxer zapacit) ori Mastifii.

Concluzia ar fi ca nu exista o rasa perfecta! Doar dragostea noastra il face perfect, doar noi trecem peste micile dezavantaje ce devin treptat semnul distinctiv al CAINELUI TAU, insa doctorul veterinar profesionist va poate sfatui sa alegeti rasa care va multumeste si cainele care are cea mai mare nevoie de voi.

Este adevarat ca un Bichon, Jack russel, Dachshund, Mini pincher, Boston terrier, Bulldog francez,  Fox terrier, Basset, Beagle, Poodle fiind rase ce se preteaza vietii de apartament si care necesita, nu neaparat o atentie mai scazuta, ci mai degraba evitati problema “Cine doarme astazi in pat? Eu sau cainele?”.