Boli la animale

Babesioza la caine! Este din nou pericol mare! Uite esentialul!!!

Pentru ca in fiecare zi numarul cateilor bolnavi de Babesioza creste, ca urmare a unor temperaturi favorabile capuselor , este profesionist ca in aceasta perioada sa luati aminte la sfaturile de specialitate si sa cunoasteti esentialul, din nou, despre aceasta boala severa.

Babesioza este o boala parazitara transmisa de capuse prin muscatura lor.

Babesioza distruge sangele din organism, produce febra, urina inchisa la culoare, icter si anemie.

Babesioza poate sa evolueze si sub alte forme fara ca tu sa poti observa modificarile de mai sus!

Babesioza este diagnosticata prin analize de sange, atat frotiu la microscop cat si hemoleucograma si determinari biochimice.

Un caine poate fi bolnav de Babesioza si daca frotiul de sange nu contine un parazit vizibil.

In mai mult de 90 % din cazuri, cainele bolnav de babesioza este anemic si are trombocitopenie, adica scade foarte mult capacitatea de coagulare!

Un caine bolnav de Babesioza nu trebuie neaparat sa fie cu febra( temperatura mai mare de 39,5).

De cele mai multe ori, este necesar, profesionist si de mare ajutor, in afara de administrarea antidotului, de internare si tratament perfuzabil, pana la stabilizare si iesirea din perioada grea.

Babesioza, ca boala transmisa de capuse, poate sa afecteze un caine in acelasi timp cu alte boli transmise de catre acestea, precum Ehrlichioza, Anaplasmoza, Borelioza.

Uneori, cu toate eforturile si investigatiile profesioniste, cainii pot suferi atat de tare incat nu pot trece prin boala, procentul fiind insemnat, de aproximativ 10%.

Fara hemolucograma obligatorie si fara analiza biochimica imperios necesara a sangelui si in lipsa tratamentelor perfuzabile, dupa internare, fac ca Babesioza sa afecteze bietii nostri caini mai rau si mai grav decat va puteti imagina!

Iubiti-va cainele, protejati-l, mergeti cu el la doctorul veterinar specialist si faceti analizele obligatorii, pentru a salva cat mai multi dintre catei in aceasta primavara periculoasa.

Citeste aici alte materiale despre Babesioza la caine! http://doctor-vet.ro/cum-arata-babesia-cea-care-produce-babesioza-la-caine/.

http://doctor-vet.ro/babesioza-la-caine-sezon-deschis-oficial-esentialul-tehnic/