Abecedarul veterinar

6 rase de caini pentru copilul tau!

Ati putea sa stiti, din spusele doctorului veterinar specialist, ca a avea un caine, pentru un copil inseamna atat posibilitatea de a se invata cu responsabilitatea dar in acelasi timp este si un bun pretext de socializare. In acelasi timp, un caine ajuta in ceea ce inseamna dezvoltarea psiho-motorie a unui copil. Cu ajutorul unui medic veterinar profesionist si cu supraveghere corespunzatoare viata unui copil poate fi mai plina si mai frumoasa dar si mai educativa cu un caine in preajma. Daca alegi sa citesti in continuare vei putea afla, dupa caz, si care este cel mai bun caine pentru familia ta.

Bichonul. Cine nu a auzit sau nu a vazut un asemenea ghemotoc de blanita, mereu energic si atent si dornic de joaca. Este usor de ingrijit, adaptabil si versatil, naparleste putin si este intr-un fel chiar hipoalergenic. Din cand in cand merita si el un tuns si un periaj profesionist. Traieste mult si problemele de sanatate pot fi tinute sub control cu ajutorul medicului veterinar specialist.

Boxer. Pe cat are buzele de mari pe atat are si inima. Foarte energic si comunicativ, dornic de interactiune, loial si iubitor. ” O casa fara un boxer este o casa trista” obisnuiesc sa spuna stapanii de boxeri. Nu prea lasa par, topaie toata ziua si daca ar avea gura ti-ar vorbi fara oprire despre mirosurile pe care le-a gasit, pisica de pe acoperis si cat de mult i-a fost dor de tine cat ai fost plecat. Este atat de energic ca te poate darama din picioare cand se joaca, asa ca ai grija. Medicii veterinari profesionisti stiu ca pe la 10 ani eu sunt veteriani, asa ca vor avea nevoie de ingrijiri geriatrice.

Boston terrier. Da, este adevarat, este de multe ori incurcat cu Bulldogul francez. Dar este un pic diferit. Nu necesita prea mult exercitiu, este compact si cu par mic, atent si vioi. Are o doza de incapatanare si cand e bucuros pufaie iar cand doarme sforaie. Rezista si la cele mai agresive jocuri, nu se supara si te va iubi mereu.

Labrador sau Golden retriever. Arata-le o balta cat de mica si vor crede ca au vazut oceanul. Apa este fericirea lor iar joaca cu voi nu va avea sfarsit. Adora jucariile si adora sa il privesti si sa iti interpreteze orice atitudine ca o invitatie la actiune. Nu prea pazeste asa ca pe oricine vede il considera prieten si partener de joaca. Cu siguranta vei obosi tu inaintea lui.

Pug. Cu siguranat l-ai vazut in “Men in black”  cantand un hit celebru. Mic, vioi, respira zgomotos insa are un suflet mare, are nevoie de dragoste si o va rasplati din plin. Cand vii la medicul veterinar specialist vei afla ca are mici probleme cu genunchii si cu somnul zgomotos, nimic grav insa.

Si pentru ca iti iubesti si copilul si cainele este de preferat sa alegi sa consulti periodic doctorul veterinar specialist, doar in acest fel vei afla cele mai bune sfaturi de ingrijire si o vorba buna atunci cand iti trebuie.

Exit mobile version