Abecedarul veterinar

Pisicile şi câinii au emoţii. Te intereseaza ?

„Câinele meu are coşmaruri?”, „Simte lipsa mea atunci când plec?” sunt, cu siguranţă, întrebări pe care vi le puneţi destul de des. Doctorul veterinar vă spune mai multe despre aceste lucruri, important fiind sa alegeti sa cititi in continuare.

Dacă aveţi un căţel de ceva vreme, cu siguranţă că deja îl consideraţi un membru al familiei şi îl trataţi ca atare iar un medic veterinar profesionist stie deja acest lucru. Îi observaţi şi interpretaţi reacţiile şi aproape că ştiţi ceea ce simte şi gândeşte. Dar mereu vreţi să aflaţi mai mult pentru ca il iubiti si de aceea este bine sa vorbiti cu un medic veterinar specialist.

Dorul şi afecţiunea

Activitatea cerebrală a câinelui, din timpul somnului, sugerează existenţa unor vise, mai scurte şi mai intense decât în cazul omului, existând desigur şi posibilitatea ca aceste vise să nu fie mereu plăcute şi pot fi însoţite de mişcări necontrolate ale membrelor. Medicul veterinar specialist vă va spune ca in ceea ce priveşte reacţiile câinelui ca urmare a despărţirii pe perioade variabile de stăpân, acestea se datorează mai mult unui stres de adaptare, o schimbare în obiceiurile şi reflexele formate în timp, fiind mai degrabă rezultatul disconfortului, lipsei de afecţiune sau atenţie şi, de cele mai multe ori, apar mai degrabă in urma emoţiei şi fricii, decât a dorului de stăpân sau din “dragoste” (cum intelegem noi, oamenii) faţă de partenerul de joacă.

Puterea obişnuinţei

Câinii care sunt foarte emotivi şi suferă de anxietate ca urmare a despărţirii sunt, de obicei, cei care beneficiază de multă atenţie, asa cum este normal, în fiecare zi şi au nevoie în permanenţă de mângâiere şi protecţie. Acest lucru se întâmplă, pur şi simplu, pentru că aşa au fost obişnuiţi. Şi, pentru ca este important sa dai importanta sentimentelor cainelui sau pisicii tale, puteţi alege sa veniti la doctorul veterinar profesionist pentru sfaturi de ingrijire, o vorba buna si câteva tehnici care vă pot fi de ajutor.