Boli la animale

Pekinezul. “Maretia” Chinei si spaima hotilor. Cum sunt stapanii?

Pekinezul face parte din grupa de rase toy, adica de dimensiuni mici si greutate mica. Isi are originea in China antica, pe cand erau caini ai clasei privilegiate, fiind asemuiti unor lei si venerati drept paznici ai spiritului.

Este un caine destul de agil, foarte atent, este deosebit de bun pe postul de caine de alerta. Structura invelisului pilos, 2 straturi, unul mai lung, unul mai scurt il fac destul de sensibil la caldura dar se remarca totusi si printr-o slaba adaptare si la medii mai reci, deci trebuie avuta mereu atentie in ce priveste temperatura mediului in care sta.

Este bland, in mare parte, iubitor si devotat…atunci cand vrea. Incapatanarea, gelozia, independenta sunt alte caracteristici de rasa. De obicei recunosc un singur stapan, nu prea socializeaza cu alte animale iar in ce priveste relatiile cu copii este bine de stiut ca un copil mai mare fara reactii bruste sau agresive fata de catel va fi acceptat. Sunt suspiciosi cu strainii si pot deveni “lei” din punct de vedere al comportamentului…asa ca, aveti grija, nici un Rottweiler nu ne face frica!

Nu necesita foarte mult exercitiu, se descurca bine in apartament dar trebuie ingrijiti zilnic prin periere pentru a nu face calti. Pierderea de par este permanenta si ar putea fi un pic suparatoare.

Probleme de sanatate mai des intalnite ar fi herniile de disc, problemele respiratorii, luxatia de rotula, obezitate si mai ales rani din cauza altor caini mai mari si…mai invidiosi pe dragostea si atentia ce o primesc din partea stapanilor.

Persoanele ce detin un pekinez sunt persoane independente si cu un simt al atentiei foarte dezvoltat. Cei ce detin un pekinez nu se feresc de obicei de sarcinile dificile si sunt cunoscuti ca fiind ambitiosi si mai ales greu de supus de catre autoritati rigide, sunt extrovertiti si nu se feresc sa arate asta. Te regasesti?