Boli la animale

Parvoviroza canina! Care sunt rasele mai sensibile?

Deja mulți dintre proprietarii responsabili știu destul de multe despre parvoviroza canina de la medicul veterinar specialist. Numărul mare de cazuri asociat cu vremea rece, imunitatea scăzută si vârsta mică de 6-8 saptamâni de viața fac totusi necesare precizari de specialitate in folosul celor ce vor sa descopere din timp pericolele pentru sănătatea câinilor.

Parvoviroza canina afectează toate rasele! In mod particular sunt mai sensibile exemplarele din rasele Rottweiler, Amstaff, Ciobanesc German, Doberman si Labrador!

In mod special, medicul veterinar specialist va atentiona ca aceste rase, chiar si cu vaccinurile făcute, se pot imbolnavi de parvoviroza canina chiar si la vârsta de 6 sau 8 luni.

Aceasta sensibilitate specifica la parvoviroza este demonstrata stiintific mai ales in cazul Rottweiler-ului. Pentru a evita astfel de imbolnaviri in forme foarte grave, medicul veterinar specialist recomanda vaccinarea suplimentară împotriva parvovirozei canine la vârsta de  4,5-6 luni de viața.

Doar printr-o informare permanenta si un contact strâns cu medicul veterinar specialist se pot evita imbolnavirile la animale, in prima perioada de viața parvoviroza canina fiind unul dintre cele mai mari pericole.