Abecedarul veterinar

Mi-am luat catel! Ce fac cu el?

Astazi a fost o zi deosebita!

La consultatii, toata dimineata au fost doar catei mici, albi si periculos de voiosi. Din fericire toti au venit pentru vaccinarile si deparazitarile obligatorii.

Am fost placut surprins de dragostea si bucuria celor care i-au adus pentru consultatie. M-am simtit implinit. In decursul anilor de practica m-am tot gandit cum as putea sa le reprezint cel mai bine proprietarilor responsabilitatea de a avea o astfel de fiinta langa ei. Cum este sa ai caine?

Ei bine eu zic ca este ca si cum ai avea un copil nou nascut. Si daca un nou nascut il tii mereu in brate, il hranesti atunci cand plange, il invelesti mereu, il schimbi de scutece, vorbesti cu el, il privesti mai mereu, ii auzi scancetele si are toata atentia ta, sa ne gandim putin, cu ce ar fi mai prejos un pui de caine fata de un pui de om?

Cat de rezistent am putea crede ca este cand elcand de abia a fost intarcat, anticorpii mamei dispar usor usor, fratiorii se imputineaza si deodata poate suntem adoptati, ne despartim de mama, schimbam casa, o data sau de doua ori, mergem cu masina, vedem o multime de oameni necunoscuti care vor sa ne atinga, ne vorbesc intr-o limba necunoscuta si se asteapta sa raspundem la comenzi pe care inca nu le stim si mai presus de toate abia ne tinem cateva ore pe zi ochii deschisi? Banuiesc ca trebuie sa fie un cosmar teribil.
Ce putem face? Sa-i oferim afectiune, atentie si mai ales stiinta noastra.

Ei bine, daca nu citim macar sa intrebam un specialist. Sa venim la doctor si sa ascultam de el ca si de pediatru, sa recurgem la consultul profesionist ori de cate ori este nevoie. Aceste lucruri simple ne scutesc de o multime de erori posibile. Si sa nu uitam, asa cum in salbaticie, puii de lup sunt ingrijiti de toata haita, protejati de mediul extern pana la o varsta considerabila, sa nu uitam ca pentru catelul nostru, barlogul este acum casa iar grupul de lupi este acum familia.

Pentru ca ne dorim cu totii sa fim stapani cat mai buni iar cainii nostri sa fie mereu cei mai frumosi si cei mai sanatosi trebuie sa va permiteti, in calitate de stapani responsabili, sa veniti mereu catre meidcul veterinar specialist pentru orice problema.