Boli la animale

Halloween in fiecare zi? 5 sfaturi pentru zile linistite cu cainele tau

Halloween este o sarbatoare mai putin conventionala pentru noi insa ea poate fi privita atat ca un pretext de distractie cat si ca un moment al fricii. Doar cate filme si cate povesti infricosatoare exista pentru aceasta zi de Halloween si iti imaginezi ca este si un moment al fricilor inchipuite.

Sa ai un caine sau orice animal de casa este o responsabilitate, fata de el si fata de ceilalti oameni sau celelalte animale. Pentru ca este de preferat ca in decursul timpului sa iti ramana doar amintirile frumoase si sa eviti problemele de sanatate, iata cateva sfaturi de specialitate astfel incat Halloween sa fie doar o data pe an si doar pentru distractia naostra nu si frica lor, a cainilor de langa noi.

1. Invata-l cu zgarda si lesa. Foloseste-le! Ii pot salva viata, multe accidente se intampla atunci cand ajung prin preajma masinilor. Ar putea sa fuga de langa tine de frica, dupa alt caine sau alt animal. Ar putea musca sau s-ar putea incaiera. Incearca sa ajungi la medicul veterinar specialist pentru consultatiile periodice si nu cu probleme grave caauzate de lipsa portului lesei!

2. Invata-l sa vina la chemarea ta! Este esential daca a scapat din lesa si pare ca are un obiectiv al lui pe care il adulmeca mai departe decat poti tu sa-l supraveghezi.

3. Socializeaza-l! Este important pentru un caine sa stie cum sa se comporte cu copii si alte animale. Eviti astfel frica excesiva sau agresivitatea incontrolabila.

4. Invata-l comanda LASA! De cate ori nu te-ai trezit ca mirosul fin si “gusturile alese” l-au purtat catre diverse “delicatese” din iarba? Este important sa stie cand trebuie sa lase jos ceea ce “vaneaza”!

5. Ai grija cu cea mai importanta comanda…ssshhhhhhh! Daca il tii in apartament sau intr-o curte si ai multi vecini este important ca “muzica” lui sa fie cu volum mai mic sau doar atunci cand este absolut necesar. Vocalizarile sunt semne pentru foarte multe necesitati ale cainelui asa ca invata si tu cum i le poti “citi” pana sa devina un concert.

Fa ca distractia ta de Halloween sa fie un motiv de bucurie si pentru cainele tau iara daca ai ceva de intrebat descopera beneficiile unei consultatii de specialitate la medicul veterinar profesionist. Chiar si atunci cand nu este bolnav ci ca sa previi si sa cunosti mai multe, din timp.