Abecedarul veterinar

Cum ingrijesti o broasca testoasa? Ceva util de citit!

Broaştele ţestoase au început să fie din ce în ce mai des întâlnite ca animale de companie, însă mulţi dintre crescători nu ştiu ce condiţii trebuie să le asigure pentru ca acestea să fie sănătoase şi fericite. Doctorul veterinar profesionist vă oferă mai multe informaţii despre acest lucru.

Broaştele ţestoase de uscat sunt animale cu sânge rece, în consecinţă trebuie să li se asigure, în condiţii de captivitate, o temperatură cuprinsă între 25 şi 30 de grade şi lumină de la o sursă caldă, cu spectru larg, timp de 12 – 14 ore/zi.

Evitati sa o hrăniţi în exces

Aceste animale prezintă un necesar mai mare de hrană în tinereţe şi mai scăzut ca adult, de aceea vor trebui hrănite zilnic pe perioada tinereţii şi la două zile, la vârsta adultă. Medicul veterinar specialist iti va spune ca tineretul va prefera hrana de origine animală, cum ar fi carnea crudă precum inima de vită sau în cazuri excepţionale carnea din conservele de câine. Se pot adăuga şi vegetale dar există la pet-shopuri şi hrană deja ambalată, pentru ţestoase. Hrana trebuie mereu oferită după o perioadă în care ţestoasa a acumulat deja căldura necesară pentru o zi. Ea trebuie să fie proaspătă şi nu trebuie să rămână şi să se degradeze oferind posiblitatea dezvoltării unor infecţii.

Se adaptează greu

Accesul la o sursă de apă trebuie să fie facil, bazinul trebuie să ofere un loc mai înalt de repaus, iar ieşirile trebuie să fie line, pentru a nu îngreuna intrarea şi ieşirea.

Broaştele ţestoase de uscat pot fi lăsate libere prin casă, dar numai după o perioadă de aclimatizare, care poate dura şi câteva săptămâni.

Pe cat sunt de incete si cu “sange rece” si ele au nevoie de ingrijire si de consultatii de specialitate asa ca alege sa descoperi cele mai bune sfaturi de la medicul veterinar specialist, pentru o broscuta fericita si longeviva.