Intreba-l pe Dr.VET

1,187 Comments

 • Ionescu Mihai

  Ionescu Mihai

  Buna seara!
  Am un cățel, talie mica si are o problema la o ureche. Pe partea externa, in lobul urechii s a colectat un lichid gălbui in amestec cu sânge, la început, acum se aduna sânge curat. Este ca o salteluta plină cu apa. A fost operat acum 2 săptămâni, si puse 2 suturi cu o distanta foarte mica între ele prin care sa se elimine lichidul. Problema este ca nu se elimina nimic, in fiecare zi l am stors sa scoatem de acolo tot, dar lichidul se colectează in continuare.Cum si ce putem face sa se rezolve cu bine aceasta problema?

  • Dr. Daniel Lescai

   Dr. Daniel Lescai

   Buna ziua! Va multumesc pentru intrebare. Dupa descrierea dumneavoastra, tind sa cred ca este vorba despre un hematom auricular. Scopul suturilor plasate ar trebui sa fie acela de a mentine deschis un orificiu sau o bresa care sa permita eliminarea continutului hematomului, fara a permite destinderea si acumularea consecutiva a unui nou volum de sange. Cred ca este cazul ca plaga operatorie sa fie inspectata de medicul chirurg care a realizat interventia pentru a observa eventuale modificari in acea zona. In cazul hematomului auricular, scopul este de a permite eliminarea sangelui ce se acumuleaza iar plaga operatorie sa ramana deschisa cat mai mult timp, spre 14 zile. Ca atare, recomandarea finala este de a merge la medicul dumneavoastra veterinar pentru consultatie. Succes!

 • Nicoleta

  Bună seara ! Am un cățel de vreo 5 -6 ani l-am adoptat în urma cu câteva luni de pe strada.. De ceva timp prezintă o secreție oculara abundenta , avand ordori foarte mari , îmi este frica câteodată sa îl ating pe fata pentru ca are momente de agresivitate
  Ce tratament îmi recomandați ?
  Mai am o problema cu el are momente când este agresiv , pe sora mea era sa o muște , cu mine nu are nimic dar nu suporta sa îi ating fata !

  • Dr. Daniel Lescai

   Dr. Daniel Lescai

   Buna ziua! Va multumesc pentru intrebare! Din pacate, atunci cand animalele resimt dureri sau prezinta afectiuni ale ochilor, pot suferi modificari de comportament. Iritatia persistenta la nivel ocular poate determina scaderea apetitului, lipsa interesului pentru joaca sau chiar, asa cum spuneti, agresivitate. Pana la urma, cred ca este esential sa apelati la un medic veterinar pentru o consultatie generala si oftalmologica. Posibilitati sunt multe iar aceasta stare poate fi legata de manifestarile oculare sau nu. Dar pentru aceasta este nevoie de consultatie si investigatii. Succes!

 • Paul P

  Paul P

  Buna ziua, azi dimineata cainele (10 luni) era ok.. apoi dintr-o data parca a inceput sa faca ca in videoul de aici: https://drive.google.com/open?id=18wY4YMvrz6DhwWV8828xrFgBbw6yCH_a . Nu a putut nici sa latre. Nu am observat alte simptome. Am incercat sa verific daca are ceva in gat dar nu am vazut sa aiba. Cainele sta afara, insa are asternut din paie curat si uscat in cusca lui. In plus a rezistat cu brio la temperaturi de -10 grade, iar acum is +5 grade.

  • Dr. Daniel Lescai

   Dr. Daniel Lescai

   Buna ziua! Va multumesc pentru intrebare. Este posibil sa fie vorba despre o afectiune de natura inflamatorie la nivel respirator. Poate ca aerul rece, curentii de aer, apa rece sau chiar zapada inghitita au determinat aparitia unei afectiuni respiratorii. Cele prezentate pot fi manifestari determinate de un process exsudativ laringian sau chiar bronhial. Poate ca ar fi bine sa fie consultat de un medic veterinar care sa confirme sau sa infirme aceasta suspiciune, Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *