Abecedarul veterinar

Cate ceva despre broastele testoase si cum trebuie avut grija de ele

Broasca testoasa este din ce in ce mai des intalnita drept animal de companie in casele noastre. Nu de putine ori aceasta este achizitionata pentru a oferi copilului o ocupatie, cu toate ca atentia adultilor familiei trebuie sa fie ceva mai intens indreptata asupra intretinerii acesteia, avand in vedere dificultatea asigurarii tuturor conditiilor de viata necesare.

Trebuie sa stim ca acestea sunt animale cu sange rece, in consecinta mereu in conditii de captivitate va trebui sa asiguram o temperatura cuprinsa intre 25 si 30 de grade, mai scazuta noaptea mai crescuta ziua. Aceste animale prezinta un necesar mai mare de hrana in tinerete si mai scazut ca adult, de aceea vor trebui hranite zilnic pe perioada tineretii si la 2 zile la varsta adulta. Tineretul va prefera hrana de origine animala cu ar fi carnea cruda precum inima de vita sau in cazuri exceptionale carnea din conservele de caine. Se pot adauga si vegetale dar exista si hrana deja ambalata la pet-shopuri pentru testoase.

Hrana trebuie mereu oferita dupa o perioada in care testoasa a acumulat deja caldura necesara pentru o zi. Hrana trebuie mereu sa fie proaspata, nu trebuie sa oferim exces care sa ramana si sa se degradeze oferind sansa dezvoltarii unor infectii. Locul unde este tinuta testoasa trebuie sa fie incalzit fie cu un support incalzit fie cu o sursa de lumina calda cu spectru larg, care sa asigure totodata si necesarul de lumina (12-14 ore/zi).

In locul in care tinem testoasa este bine sa oferim si un loc ascuns ce sa asigure protectie testoasei sau unde se poate odihni in siguranta. Accesul la o sursa de apa trebuie sa fie facil, bazinul trebuie sa ofere un loc mai inalt de repaus iar iesirile trebuie sa fie line pentru a nu ingreuna intrarea si deplasarea.

Pot fi lasate si libere prin casa dar dupa o perioada de aclimatizare care poate dura si cateva saptamani. Adaptarea la astfel de specii este destul de greoaie de aceea trebuie sa avem rabdare si sa nu oferim prea multe sanse de stress. Pentru speciile ce necesita hibernare incercati sa nu uitati de aceasta si sa va interesati foarte bine despre cum puteti sa ajutati o testoasa sa hiberneze in casa voastra.

Exit mobile version