Abecedarul veterinar

10 rase de caini ce te pot face mai atragator/atragatoare

Este cunoscut ca un animal in casa te poate ajuta sa iti mentii sau sa iti recapeti echilibrul emotional, te poate bucura si te poate ajuta sa iesi din situatii stresante sau potential depresive. Este ca si cum ai avea acces direct la o terapie noua cea cu animale. Dar exista si o alta latura benefica a detinerii in casa a unui caine, de exemplu. Un caine este un foarte bun motiv de socializare si chiar un pretext foarte bun de a-ti gasi chiar…perechea ta.

Ca foarte multe lucruri din viata noastra, precum hainele, masina pe care o avem, mancarea pe care o alegem, culorile preferate si altele, ce spun foarte multe lucrui despre noi, din punct de vedere al personalitatii, la fel si animalul pe care il avem si mai ales cum il crestem spun foarte multe despre cel ce il detine. Medicul veterinar profesionist reuseste observe numeroase legaturi intre animal si stapan. Ca o consecinta a conlocuirii pe o perioada indelungata, in mod anecdotic, se mai spune ca stapanul si cainele sau pisica, imprumuta sau fac schimb de, sa zicem, atitudini. Si pentru ca fiecare dintre noi este diferit, fiecare are propriul mod de a se raporta la lume si propriul mod a interactiona in societate, cu siguranta, animalul pe care il ai, va reprezenta un semnal non-verbal interpretabil de catre cei ce te observa in societate. In consecinta vei putea fi mai mult sau mai putin placut inainte sa apuci sa te prezinti cu nume si prenume. In principiu este stiut ca o prima impresie este formata in mai putin de cinci secunde de contact vizual, din acest peisaj facand parte si animalul tau.

Doctorul veterinar iti propune cateva rase de caini ce te pot face atragator sau atragatoare dar iti ofera si o anumita cheie de interpretare, cu mentiunea ca acestea sufera o variabilitate foarte mare si nu pot fi considerate tipare ci doar sugestii.

In cazul femeilor, un studiu international a evidentiat ca rasele cele mai de succes in a atrage priviri si socializare sunt Beagle/Basset, Caniche, Chihuahua si Labrador sau Golden. In cazul barbatilor rasele identificate ca fiind foarte atragatoare au fost Bulldogul francez, Husky, Labrador sau Golden si Ciobanescul german.

Medicul veterinar specialist iti recomanda ca inainte de a achizitiona un animal, este necesar sa te interesezi, sa intrebi, sa citesti despre necesarul de ingrijire, cheltuielile, temperamentul si alte aspecte legate de detinerea unui animal, pentru a evita eventuale viitoare neplaceri cauzate de incompatibilitate. Daca de la distanta, unui om ii sta bine, i se potriveste animalul pe care il are, este putin probabil ca acesta sa ti se potriveasca si tie, pentru ca esti diferit, ai o personalitate diferita, esti special. Un caine mare si cu potential agresiv este de obicei cainele unui singur stapan si necesita multa atentie in crestere, un antrenament special pentru obedienta deci va fi nevoie de un stapan hotarat, atletic si care se impune usor. In schimb, un Golden sau Labrador, este energic, jucaus si bun cu copii dar necesita multa miscare si atentie. Despre cateii mici dar cu personalitate poti citi aici http://doctor-vet.ro/cele-mai-mici-7-rase-de-caini-pitici-dar-cu-personalitate/. Si tot asa pentru toate rasele si pentru toate personalitatile. Pentru tot ce trebuie sa cunosti despre cainele tau sau pisica ta este o idee excelenta sa alegi sa consulti medicul veterinar profesionist, de la care vei primi sfaturi folositoare, o vorba buna si ajutor atunci cand ai nevoie.